Utvalt

PRESSRELEASE: Långloppscupen, Mitsubishi MTB Challenge digitala utmaning

Nya tider ger nya lösningar!

Hej bästa långloppscyklist.


Vi befinner oss i början av en lite annorlunda cykelsäsong vad gäller evenemang. Svenska Cykelförbundet har stängt av det nationella tävlingsprogrammet cykel under maj 2020. Våra tre inledande deltävlingar har därför tvingats ställa in sina analoga evenemang.


För att ni ändå ska få möjlighet att finnas med i ett långloppssammanhang, umgås och träffa likasinnade, kommer Långloppscupen att genomföra ett par annorlunda och lagom alternativa MTB-långlopp.
Långloppscupens, Mitsubishi MTB Challenge, eminenta speaker/redaktör Oscar Ekstam och två av Cupens stjärnbloggare, Linda Tufvesson och Cassandra Öhman presenterar här sin spännande och utmanande digitala variant på Cuptävlingar.


God tur, cykla lugnt och var rädda om varandra!
/Långloppscupen genom Lasse Strand

#MitsubishiDIGITALmtbChallenge

För att vi alla ska få en utmaning, känna spänning och en behaglig trötthet efter en dag i skogen så kör vi på Långloppscupen två helger med digitala utmaningar under maj månad genom #MitsubishiDIGITALmtbChallenge. Upplägget är att du som deltagare kör en cykelutmaning samma helg som två av våra deltävlingar skulle gått (9-10 maj och 23-24 maj). Och att man ska cykla så nära hela, halva eller ungdomsdistansen på det långlopp som skulle gått.

Det blir ett ”digitalt” långlopp med utmaningar innan, under och efter. Totalt är det 10 utmaningar som gör att du som deltagare är med och tävlar om priser från våra partners. Vi lottar ut 12 stycken fristarter*, till valfri deltävling i långloppscupen per helg, skänkt av våra vänner på Mitsubishi Motors Sverige. Samt även ett antal glasögon från Bliz, cykelgodis från Shimano och annat fint från våra härliga sponsorer!
Det blir även ett spurtpris dam/herr till den som klarar av ett av de 10 uppdragen först!

Hur går det till?
Grundkriteriet är att köra hela, halva eller ungdomsdistansen (loggad i smartphone eller cykeldator med gps). Utmaningarna ska förevigas och de ska med den totala rutten postas som bilder av deltagarna på sina egna öppna instagramkonton och taggas med vår tävlingshashtagg: #MitsubishiDIGITALmtbChallenge och vårt konto @langloppscupen.

När händer det?
Varje lördag (9/5 och 23/5) klockan 09:00 startar respektive långloppsutmaning med en livesändning på @langloppscupens instagrams livefeed. Vår speaker bygger upp den klassiska långloppsstämningen samtidigt som tävlingsuppdragen och reglerna dras.

Uppdrag och regler kommer sedan upp ca 30 minuter efter sändningen slutat på vår hemsida, instagram och facebook. Det gäller alltså att hänga på låset om man ska ta spurtpriset!
Tävlingen slutar klockan 15:00 varje söndag (10/5 och 24/5) och vi kör sedan prisutdelning klockan 17:00 återigen genom en live-sändning på instagram. Alla kan vinna pris oavsett tid ute i skogen. Priserna bedöms av vår jury.

Vad händer runt arrangemanget?
Under hela tävlingshelgen repostar vi inlägg från deltagarna på @langloppscupens stories med glada hejarop.

Som vanligt gör vi en införartikel med pepp och tips, samt en rapport efter med resultatlistor där vinnarna taggas. Detta delas på hemsida, facebook och instagram.

Det är självklart för oss att alla deltagare ska följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vi uppmanar till säker och tryggt utförande och distans. Vi uppmanar alltså till små sällskap och givetvis stannar man hemma om man känner sig sjuk (precis som en vanlig tävling).

Börja tagga redan nu genom att tagga @langloppscupen i era inlägg och stories. Hjälp oss sprida kärleken till skogen och två hjul vidare!

Kör säkert och håll avstånd!
Vi syns i den digitala gemenskapen!

OBS! Vi undanber all cykling på alla deltävlingarnas banor på grund av markägartillstånd (om inte respektive deltävlingen meddelar annat så klart).

Observera också att ditt/deltagarens Instagramkonto måste vara öppet för att vi ska se er prestation. Tips för er som inte vill använda ert egna privata är att skapa ett nytt tillfälligt bara för Långloppscupens digitala utmaning. Guide till hur man skapar och växlar mellan flera konton finns här [https://help.instagram.com/1696686240613595].

*Vilka deltävlingar som fristarterna gäller till är beroende av när säsongen 2020 får öppna upp igen. Max 5 friplatser finns tillgängliga per deltävling. Går ingen av deltävlingarna 2021 så är fristarterna beroende av att Mitsubishi är huvudsponsor för långloppscupen 2021.

SLUT PRESSMEDDELANDE

Med vänlig hälsning, Oscar Ekstam

Utvalt

Lida Loop den 24 maj 2020 ställs in

Vi satsar på nästa år 2021 och tävling då som vanligt i slutet av maj.

Arrangemanget i år faller inom nuvarande förbud till följd av Corona smittan att anordna allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med i dagsläget fler än 50 deltagare. I dagsläget finns inga klara besked som häver ovanstående restriktion till tiden för Lida Loop i år. Samtidigt stänger Cykelförbundet det nationella programmet för maj 2020 vilket innebär att det är stopp för alla nationella tävlingar.

Alla anmälda som betalt sin avgift kommer att få avgiften i sin helhet återbetald. Fristarter som givits ut eller lottas av Lida Loop som priser vid tävlingen 2019 kommer att gälla även 2021. Fristarter som är utgivna av andra som ett erbjudande, present etc kompenseras inte.
Separat mejl skickas ut till alla anmälda om återbetalning.

Frågor skickas till Lida Loop vi e-post på info@lidaloop.se

Mvh
Lida Loop

Ny bansträckning i årets upplaga

Till 2022 års upplaga av Lida Loop har banornas sträckning uppdaterats och lagts om. Nyheterna är:

  • Tidigare Loop 3 blir nu Loop 2. Sjön Getaren rundas. Den innehåller en del singletrack men är snabbrullad
  • Den nya Loop 3 som deltagare tidigare år tycker är den bästa loopen har vi lagt som avslutning.
  • I Loop 3 har sträckningen också dragits om så det är mer single track och vi har kunnat stryka två vägpassager.

Vi har uppdaterat hela guiden om banan. Du läser den här.

Större loppupplevelse med RaceONE!

Dela ditt lopp på RaceONE

Till årets lopp har vi i samarbete med RaceONE loppets officiella app, där har vi samlat all viktig information för deltagare om loppet. När du som deltagare registrerat dig till loppet i appen, gör du det möjligt för familj och vänner att enkelt följa dig hela vägen mot mål. Dela din position längs banan, skicka bilder från startfållan, få peppande HEJA-rop och fira målgången tillsammans!

Med RaceONE blir lopp-upplevelsen ännu roligare och mer spännande för både deltagare och följare. Ladda ned RaceONE gratis på App Store eller Google Play.
Mer information hittar du på www.raceone.com.

Uppdaterade kartor och nyhet om banorna

Vi har gjort små justeringar i banorna inför helgen och de finns att se under kartor här på hemsidan.

Några nyheter detta år.
– I år har vi återinfört barnlopp för de yngsta. En favorit i repris som vi nu stolt kan säga är här för att stanna.
–  Ungdomarna som kör i tävlingsklasserna startar likt vuxna cyklister uppför slalombacken.
–  Finns från och med i år en förkortad bana för ungdomarna. Den är 10 km och går på stora delar av Loop 1.
–  Vi har också infört en familjeklass där en vuxen kan cykla tillsammans med sitt barn.
–  Ungdomarna har en tidigare starttid. Se PM. (gäller ej P15/16)
–  Vi har optimerat målområdet vilket också innebär en ny avslutning av bansträckningen. (gäller ALLA klasser och banlängder)
–  Läs gärna mer detaljerat om tävlingsbanan här,https://www.lidaloop.se/startsida/langloppet-lida-loop/banan/