-08: Nytt deltagarrekord på Lilla!

Över 200 barn och ungdomar körde årets Lilla!

Den tredje upplagan av Lilla Loop bjöd på torra, snabba banor i strålande solsken. Över 200 barn och ungdomar var anmälda till årets tävling och cyklisterna startade i tre olika grupper beroende på vilken bana de skulle köra.

Först ut i år var knattarna. Ett glatt gäng som, tillsammans med många föräldrar, jagade en cyklande jättekanin runt den slingrande banan som stakats upp på målområdet. Här funkade trehjuling och sparkcykel lika bra som 21 tums mtb med många växlar.

I den andra gruppen startade nybörjare och cyklister som körde i prova-på-klasserna. Nybörjarna kunde under loppet välja om de ville köra ett eller två varv på den 2,2 km långa banan. De äldre cyklisterna i prova-på-klasserna körde två alternativt tre varv, beroende på klass. Banan gick över ett av Lidaområdets finaste partier med mycket hällar och flera småtrixiga partier. Denna del ingick som avslutning på den 4,4 km långa banan som tävlingsklasserna körde på.

När tredje starten gick märktes det att många är vana att tävla. Cyklisterna satte full fart direkt från start och för alla som cyklade runt för att titta vid olika banpartier blev det väldigt bråttom om man hade tänkt sig att se cyklisterna på flera ställen. Banan bjöd på utmaningar i form av intensiv teknikkrävande cykling i terrängen, varvat med lättkörda motionsspår. Allt detta behärskade cyklisterna mycket bra.

Tack alla ni som körde Lilla Loop 2008.
Ni har alla gjort en fantastisk prestation!

Rulla till toppen