Åsa Erlandsson och Emil Lindgren vinnare av 2018-års upplaga av Lida Loop

Det blev en rafflande uppgörelse i dam- och herrklassen när Åsa Erlandsson och Emil Lindgren vann årets tävling.

En gassande sol och en stekhet temperatur satte prägeln på årets Lida Loop. Den nederbördsfattiga våren gjorde banan till torr, snabb och dammig. För deltagarna som tog sig an den 67 km långa banan blev det en tuff dag i solen.

Prispallen i damer elit
Prispallen i damer elit. Foto: Oscar Ekstam

I damklassen tog Åsa Erlandsson kommandot redan efter den första Loopen där hennes ledning var 1:16 för Camilla Clarkson. Därbakom skuggande ytterligare tre cyklister som ville blanda sig i toppen under loop 2 och 3.
Åsa utökade försprånget på den andra loopen och det var en klar ledning med 2:15 när hon gav sig ut på den sista, tredje loopen. Kvartetten som jagade tog dock in sekund för sekund på sista loopen och till slut kunde de se Åsa. Men ikapp kom de aldrig utan Åsa Erlandsson höll precis undan och vann med 24 sekunder före Maria Carlsson, trea Ingrid Kjellström, 29 sekunder efter. Fyra Camilla Clarkson, 1:46 efter och femma Fanny Kjellqvist 2:04 bakom Åsa.

Prispallen i herrar elit
Prispallen i herrar elit. Foto: Oscar Ekstam

I herrklassen bjöd de första två looparna på en samlad tät. Kvintetten Emil Lindgren, Calle Friberg, Alexander Wetterhall, Mikael Flockhart och Dennis Vincent Wahlqvist var alla inom 15 sekunder efter första loopen. Efter andra loopen var det ännu tätare mellan dessa fem och avståndet var bara tio sekunder. Sedan var det över två minuter bak till nästa cyklist.
Avgörandet kom väldigt sent, i sista backen satte Emil Lindgren in ett ryck. Calle Friberg försökte gå med men det blev en lucka in mot målet men till slut skiljde bara sekunden mellan de två. Alexander Wetterhall som även precis på sluet försökt på ett ryck fick också ge sig i sista baken och var sju sekunder efter Emil Lindgren. Mikael Flockhart blev fyra, 36 sekunder bakom och femma Dennis Vincent Wahlqvist 57 sekunder efter teamkamraten.

Preliminära resultat (liveresultat): http://live.eqtiming.com/43452#

Officiella resultat kommer under söndagskvällen.

Totalt var det 1014 registerade deltagare till årets Lida Loop.

Välkommen tillbaka på Lida Loop 2019!

Rulla till toppen