Magnus Palmberg och Kristine Nørgaard vann Lida Loop

Magnus Palmberg tog sin tredje Lida Loop-seger och danskan Kristine Nørgaard sin första när 1000-talet cyklister tog sig an Lida Loop.

Det blev ett spännande Lida Loop i de båda elitklasserna.

I damklassen såg Alexandra Engen att gå mot en säker seger när hon hade en relativt komfortabel ledning med två minuter ut på den sista loopen. Men Alexandras krafter tröt och de jagande kom allt närmare. I den sista backen upp mot målet var en jagande trio ikapp med danskan Kristine Nørgaard i spets.

Alexandra Engen var riktigt slutkörd och hade inte mycket att sätta mot när både Nørgaard och Kajsa Snihs passerade. Snihs hade ingen chans på segern utan den gick till Kristine Nørgaard. Kajsa Snihs blev tvåa, 57 sekunder efter och Ivanda Eiduka som också tog sig förbi Engen på sluttampen cyklade i mål som trea 1.07 efter. Alexandra Engen fyra, 1.17 efter och Therese Lindqvist femma, 6.06 efter.

Prispall Damer Elit
Damer Elit

I herrklassen var det en klunga om sju cyklister som jagade ut tillsammans på sista loopen. De finns två lite brantare stigningar på den annars relativt lättåka sista loopen och det var här Mattias Nilsson satte in ett ryck som Magnus Palmberg
kunde följa, men ingen annan.

Mattias och Magnus fick en ordentlig lucka, men sedan punkterade Mattias oturligt och Magnus kunde ohotad cykla i mål med en seger på 1.53 före klungan där Jens Westergren var vassast på slutmetrarna och trampade i som tvåa.

Lars Bleckur trea och Mikael Salomonsson fyra. Femma blev Magnus Darvell, sexa Calle Friberg, 2.03 efter Palmberg.

Surt med punkteringen för en pigg Mattias Nilsson som ändå slutade sjua på bara framfälgen, 3.24 efter Palmberg.

Prispall Herrar Elit
Herrar Elit

Prispall Damer 30
Damer30

Prispall Damer 40
Damer40

Prispall Herrar 30
Herrar 30

Prispall Herrar 40
Herrar 40

Prispall Herrar 50
Herrar 50

Prispall Herrar Junior
Herrar Junior

>> Resultat Lida Loop 2009

Rulla till toppen