PRESSRELEASE: Långloppscupen, Mitsubishi MTB Challenge digitala utmaning

Nya tider ger nya lösningar!

Hej bästa långloppscyklist.


Vi befinner oss i början av en lite annorlunda cykelsäsong vad gäller evenemang. Svenska Cykelförbundet har stängt av det nationella tävlingsprogrammet cykel under maj 2020. Våra tre inledande deltävlingar har därför tvingats ställa in sina analoga evenemang.


För att ni ändå ska få möjlighet att finnas med i ett långloppssammanhang, umgås och träffa likasinnade, kommer Långloppscupen att genomföra ett par annorlunda och lagom alternativa MTB-långlopp.
Långloppscupens, Mitsubishi MTB Challenge, eminenta speaker/redaktör Oscar Ekstam och två av Cupens stjärnbloggare, Linda Tufvesson och Cassandra Öhman presenterar här sin spännande och utmanande digitala variant på Cuptävlingar.


God tur, cykla lugnt och var rädda om varandra!
/Långloppscupen genom Lasse Strand

#MitsubishiDIGITALmtbChallenge

För att vi alla ska få en utmaning, känna spänning och en behaglig trötthet efter en dag i skogen så kör vi på Långloppscupen två helger med digitala utmaningar under maj månad genom #MitsubishiDIGITALmtbChallenge. Upplägget är att du som deltagare kör en cykelutmaning samma helg som två av våra deltävlingar skulle gått (9-10 maj och 23-24 maj). Och att man ska cykla så nära hela, halva eller ungdomsdistansen på det långlopp som skulle gått.

Det blir ett ”digitalt” långlopp med utmaningar innan, under och efter. Totalt är det 10 utmaningar som gör att du som deltagare är med och tävlar om priser från våra partners. Vi lottar ut 12 stycken fristarter*, till valfri deltävling i långloppscupen per helg, skänkt av våra vänner på Mitsubishi Motors Sverige. Samt även ett antal glasögon från Bliz, cykelgodis från Shimano och annat fint från våra härliga sponsorer!
Det blir även ett spurtpris dam/herr till den som klarar av ett av de 10 uppdragen först!

Hur går det till?
Grundkriteriet är att köra hela, halva eller ungdomsdistansen (loggad i smartphone eller cykeldator med gps). Utmaningarna ska förevigas och de ska med den totala rutten postas som bilder av deltagarna på sina egna öppna instagramkonton och taggas med vår tävlingshashtagg: #MitsubishiDIGITALmtbChallenge och vårt konto @langloppscupen.

När händer det?
Varje lördag (9/5 och 23/5) klockan 09:00 startar respektive långloppsutmaning med en livesändning på @langloppscupens instagrams livefeed. Vår speaker bygger upp den klassiska långloppsstämningen samtidigt som tävlingsuppdragen och reglerna dras.

Uppdrag och regler kommer sedan upp ca 30 minuter efter sändningen slutat på vår hemsida, instagram och facebook. Det gäller alltså att hänga på låset om man ska ta spurtpriset!
Tävlingen slutar klockan 15:00 varje söndag (10/5 och 24/5) och vi kör sedan prisutdelning klockan 17:00 återigen genom en live-sändning på instagram. Alla kan vinna pris oavsett tid ute i skogen. Priserna bedöms av vår jury.

Vad händer runt arrangemanget?
Under hela tävlingshelgen repostar vi inlägg från deltagarna på @langloppscupens stories med glada hejarop.

Som vanligt gör vi en införartikel med pepp och tips, samt en rapport efter med resultatlistor där vinnarna taggas. Detta delas på hemsida, facebook och instagram.

Det är självklart för oss att alla deltagare ska följa Folkhälsomyndighetens riktlinjer och vi uppmanar till säker och tryggt utförande och distans. Vi uppmanar alltså till små sällskap och givetvis stannar man hemma om man känner sig sjuk (precis som en vanlig tävling).

Börja tagga redan nu genom att tagga @langloppscupen i era inlägg och stories. Hjälp oss sprida kärleken till skogen och två hjul vidare!

Kör säkert och håll avstånd!
Vi syns i den digitala gemenskapen!

OBS! Vi undanber all cykling på alla deltävlingarnas banor på grund av markägartillstånd (om inte respektive deltävlingen meddelar annat så klart).

Observera också att ditt/deltagarens Instagramkonto måste vara öppet för att vi ska se er prestation. Tips för er som inte vill använda ert egna privata är att skapa ett nytt tillfälligt bara för Långloppscupens digitala utmaning. Guide till hur man skapar och växlar mellan flera konton finns här [https://help.instagram.com/1696686240613595].

*Vilka deltävlingar som fristarterna gäller till är beroende av när säsongen 2020 får öppna upp igen. Max 5 friplatser finns tillgängliga per deltävling. Går ingen av deltävlingarna 2021 så är fristarterna beroende av att Mitsubishi är huvudsponsor för långloppscupen 2021.

SLUT PRESSMEDDELANDE

Med vänlig hälsning, Oscar Ekstam

Rulla till toppen