Lida Loop 2006 – Loop för loop

Den andra upplagan av Lida Loop blev en rafflande historia!

Den andra upplagan av Lida Loop blev en rafflande historia där herrsegraren Magnus Palmberg kunde upprepa sin bedrift ifrån förra året och ta hem segern efter en fantastisk slutduell man mot man. Denna gång hette duellanten Emil Lindgren, förra året var det Anders Ljungberg. I damklassen övertog Anna Enocsson kommandot vid första växeln och Maria Östergren mäktade inte att följa.

Loops
Loppet inleddes med att en konstflygare gjorde en snabbskiss av banan inför startfälten: tre vita rök-loopar mot en klarblå himmel, sedan bjöds publiken på en mäktig start uppför Lida slalombacke.

Start
En 15mannaklunga bröt sig relativt snart loss, men vid varvning var det Daniel Eriksson, Emil Lindgren, Philip Tavell, och Magnus Palmberg som hade en lucka till en jagande Jens Westergren. I damklassen hade Maria Östergren sin vana trogen gjort en fantastisk start och ryckt till sig en 30-sekundersledning ute på loopen, men vid varvning var Anna ikapp med en starkt körande Åsa Erlandsson strax efter. En bit längre ner jagade Hannah Myerscough, Ivanda Eiduka, Catrine Josefsson, Therese Lindqvist och Kicki Skog.

I herrjuniorklassen hade redan här den blivande segraren Mattias Wengelin kopplat segergreppet. I D30 hade här Hanna Winberg en klar tvåminutersledning, detsamma i D40 för Lena Edvardsson. I H30 hade Ulf Johansson en halvminutslucka på Michael Johansson, i H40 dominerade Tommy Olsson med en femminutersledning före Tomas Sjögren, och i H50 hade Mårten Davidsson en klar ledning.

Ute på andra loopen gick Magnus Darvell ikapp Jens Westergren medan tätkvartetten höll ihop. Emil Lindgren gjorde en rasande forcering uppför sista stigen in i Lida och kunde kasta sig utför slalombacken i ledning för att ta det andra spurtpriset. Anna Enocsson såg fantastiskt stark ut i sin ohotade ledning. Åsa tuggade ikapp och förbi Maria Östergren som dock anslöt igen inför varvningen.

Emil
Anna
På den tredje loopen drog Emil Lindgren ut i ett rasande tempo, och vid 46 km var det klart att det skulle stå mellan Emil och Magnus Palmberg. Magnus gav allt i slutet av banan, och efter den avslutande serpentinen upp mot mål kunde vi åter konstatera att Magnus Palmberg är kungen av Lida! Daniel Eriksson in på en stark tredjeplats efter Emil.

Mankan
I damklassen var det inget snack, Anna ohotad i mål, medan Maria åter höjde tempot och gick ifrån Åsa. Hannah Myerscough in på en fantastiskt fin fjärdeplats, och unga löftet Catrine Josefsson femma.

Herrjuniorklassen ägde Mattias Wengelin, med Mikael Häggqvist på en andraplats efter ett starkt lopp, och Jesper När på tredje. I damjuniorklassen vann Felicia Rudenstam med ett lopp som hade placerat henne på en 14:eplats bland elitdamerna.

Hanna Winberg ohotad segrarinna i D30 före Anjang Choi, Lena Edvardsson lika ohotad i D40 före Eva Lagerstedt.

Bland herrarna var det klara segrar överlag, Ulf Johansson i H30 före Michael Johansson, Tommy Olsson före Tomas Sjögren i H40, och Mårten Davidsson före Jan-Ove Holmberg i H50. I H50 gjorde Ulf Dovemark en fantastisk avslutning tog sig upp på pallen efter att ha legat långt ned i fältet en loop in i loppet.

Lida
Avslutningsvis är det roligt att kunna konstatera att hela tävlingen blev precis den fest som vi arrangörer hade hoppats på, Getar-playan fick badande cyklister på besök, humöret var på topp på i stort sett allihop och vi slapp helt skador eller incidenter av allvarlig art!

Ofarlig Kanin
Jättesnäll jättekanin.

Välkomna nästa år till den tredje upplagan av Lida Loop!

Rulla till toppen